Home Dirigent en pianist

Dirigent en pianist

Nathalie Vos, dirigente

Toen ik tien jaar was, begon ik met vioolspelen. Voor ik naar het conservatorium besloot te gaan, studeerde ik eerst scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik in 2011 mijn bachelordiploma behaalde, en waar ik een semester lang college gaf aan eerstejaars studenten en met grote regelmaat practica voor middelbare scholieren verzorgde en begeleidde.

Hierna verhuisde ik naar Gent in België om aan het conservatorium viool te studeren, bij Lilia Umnova en Alessandro Moccia. In 2014 haalde ik mijn bachelor. Een jaar later haalde ik daar ook mijn bachelordiploma voor muziektheorie, waarvoor ik studeerde bij Marc Masson. Ook volgde ik in de jaren in Gent lessen in andere muziekdisciplines, zoals bijvak koordirectie bij Johan Duijck en bijvak compositie bij Dirk Brossé.

Van 2015 tot 2020 studeerde ik aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, om me verder in de muziektheorie te verdiepen, met als droom om ooit op het conservatorium zelf les te geven. Toen ik naar Den Haag verhuisde was ik op zoek naar een leuk koor; zo kwam ik bij Connection terecht, en voelde me direct helemaal thuis! Sinds 2017 ben ik de dirigente van dit leuke, enthousiaste en muzikale koor. Het is niet het eerste koor waar ik voor sta; van 2014 tot 2019 was ik dirigente van het jeugdkoor SAM in Heusden (Destelbergen, België). Dat Vlaamse accent ben ik, naar men zegt, nooit helemaal verloren….

Marian Bosch, pianiste

Sinds september 2000 ben ik lid van (toen nog jongeren-) koor Connection. Eerst als alt en af-en-toe inval pianiste, en sinds begin 2008 als pianiste. Door Connection heb ik weer een stok-achter-de-deur om met regelmaat achter de piano te kruipen: fijn! Maar gelukkig zingen we ook wel eens a-cappella muziek zodat ik soms lekker in het koor mag meedoen: ook heerlijk! Ik ben getrouwd met Hans (nu bas, eigenlijk tenor) die ik ken uit onze studietijd in Enschede en we hebben 3 kinderen; Lieke, Nathan en Abel. Abel zingt nog bij Alle4, Lieke en Nathan zijn het kinderkoor al ontgroeid.
Hoogtepunten bij Connection tot nog toe waren toch wel onze theatershows Ontmoeten (2007) en InKleuren (2012). Of onze jubileumconcerten Licht (2017) en Verbonden in (2022). Maar ook van heerlijk uitgeschreven pianopartijen (“Ik heb je iets te zeggen”, de lange “Clouds veil”, “In de ochtend” of “Lead my out of the wilderness”) kan ik enorm genieten. Net als van het a cappellla “Ride the Morning Winds” of “You are the light”.
Vier dagen in de week werk ik als universitair hoofddocent projectmanagement aan de TU Delft (faculteit CITG).