Home Nieuwsberichten Jarig Koor Connection viert zingend verbonden in geloof, hoop en liefde

Jarig Koor Connection viert zingend verbonden in geloof, hoop en liefde

Jarig Koor Connection viert zingend verbonden in geloof, hoop en liefde

Roze, paars, zonnegeel en kobaltblauw. Op een zaterdagavond staan wij in onze oude en welbekende kleuren op het podium. Samen hebben wij naar dit moment toe gewerkt en geleefd: het jubileumconcert. Toch is het spannend, want het voelt anders dan zingen in een mis. Voordat wij het podium op gingen hebben wij met elkaar gedeeld wat wij willen meenemen van deze avond. Kreten als: ‘er écht van genieten’, ‘plezier maken’ en ‘samen iets moois neerzetten’. Samen is daarbij het verbindende woord. Want het samen zijn is wat wij in coronatijd helaas hebben moeten missen, waardoor het concert een jaar is uitgesteld, maar des te meer zijn wij dankbaar dat het dit jaar wel kan.

Op het podium bezingen wij onder leiding van Nathalie Vos onze verbinding met geloof, hoop en liefde. Per thema staan er vier liederen op het programma. Een prachtige mix van eerste klanken die ontstaan uit stilte tot de uptempo stukken die begeleid worden door het Combo.

Met het concert vieren wij het dertigjarig bestaan van het koor. Om de mensen in zaal mee te nemen in deze reis begint het concert met het vertonen van de videoclip, die twintig jaar geleden vol trots gemaakt is. Tussen de liederen door worden mooie woorden gesproken over het ontstaan van het koor, de vele herinneringen – waarbij de foto’s op de achtergrond voor vele ‘o, ja-tjes’ zorgen – en de veranderingen die het koor onderging om van jongerenkoor uit te groeien tot het huidige middenkoor dat elke maand de vieringen in de Pastoor van Arskerk muzikaal inkleurt. Na een prachtige, muzikale avond komt er een einde aan het jubileumjaar. Voor iedereen voor én achter de schermen, voor iedereen in de zaal, voor wie graag naar ons luistert in de mis of op een andere manier bij ons betrokken is: wij voelen ons verbonden en onze dank is groot dat wij het jubileumjaar zo hebben mogen vieren. De avond voelde warm en fijn. Opluchting na het zingen van een solo. Een hecht en vervuld groepsgevoel. En om terug te komen op onze voornemens: wij hebben een hoop plezier gehad, er écht van genoten én bovendien zijn wij trots dat wij dit samen met elkaar hebben gedaan. Op naar het volgende jubileum!

Wilt u Koor Connection (weer) horen? De volgende viering met medewerking van Koor Connection is op 13 november in de Pastoor van Arskerk.